Bolagsverket

Idag har vi besökt Bolagsverket i Sundsvall. Deltagarna på Future Youth Camp fick se och lära vad man gör och arbetar med innanför den stora vita byggnaden. Bolagsverket är en statlig myndighet som har i uppdrag att ge goda förutsättningar ...för näringslivet. Myndigheten hanterar huvudsakligen registrering och förändring hos företag. Det är en öppen myndighet där vem som helst kan köpa och söka företagsfakta från register. Detta gör det lättare för företag och företagare att driva en verksamhet.
 
Under besöket fick vi lyssna på fyra olika presentationer av anställda med olika yrkesroller. Mycket handlade om IT, då myndigheten hanterar stora datasystem finns flera varierande uppgifter och flera yrkesroller, bl.a. servertekniker, arkitekter, utvecklare och driftpersonal. Vi fick lära oss hur det fungerar och skillnaden mellan bolagets olika avdelningar.
 
Deltagarna fick även själva delta i en aktivitet, den handlade om kvalitetssäkring. Den gick ut på att bestämma vilka krav ett kinderägg skulle ha innan den fick säljas i en matvarubutik. Vad behöver testas och hur ska man gå tillväga för att göra det? Säkerheten för barn, innehållsförteckning och ursprung var några saker som lyftes fram. Uppskattat var även det bjudna chokladägget deltagarna fick smaka.
 
Vi från Future Youth Camp vill ge Bolagsverket ett stort tack för ett intressant och trevligt besök! TACK!
 
 
 
(På bild: Stefan och Ulrika, Bolagsverket Sundsvall)