25/06

Hej!

Idag har vi fått besök av Matilda för att få lite mer information om ung företagsverksamhet, eller UF-företag! Några av deltagarna är på praktik, medan de andra alltså blir informerade om vad det faktiskt innebär för att driva ett eget företag, samtidigt som du studerar!

Vi har fått gissa på olika produkters namn, fått se på film, och fått göra tävlingar där bland annat spagetti och marshmallows varit iblandade! tävlingen gick ut på att bygga ett så högt torn som möjligt med hjälp av dessa två saker. Vinnarna är publicerade på ung företagsverksamhets hemsida!

En quiz fick vi också vara med och tävla i, där vinnaren var Modi med hela 1700 poäng! På andra plats kom vi handledare med 700 poäng, tapper insats team handledare och resten av deltagarna!
 
På eftermiddagen fick deltagarna lära sig lite om hur man kan lägga upp en budget och hur man marknadsför olika produkter. Spännande här var att man fick produkter som man kanske vanligtvis inte skulle vilja köpa, och just därför var det en svår utmaning! Domarna som bestod av Marcus, Mona, Maya och Emma, beslutade att en grupp som marknadsförde ''vita socker-nyttigt socker'', klarade uppgiften som en grupp på bästa sätt, därför vann de också en stor påse med godis och annat smått och gott! GRATTIS!
Matilda från ungföretagsverksamhet! Framför henne på bordet ser ni några av väldigt många produkter som andra UF företag bidragit med.
 
Deltagarna får en svår utmaning, men det stoppar dom inte!
Handledarna gav sig också på utmaningen! Gick lite upp och ner för våra ledare, men tillslut så!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: